Balatónska špecialita so zemiakovou plackou

Zdroj: Archív Trnavského samosprávneho kraja

Tento recept je veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštácka špecialita. Zajedá sa chlebíkom a zapíja pivom alebo vínom. Nikdy sa ho nerobí veľa. Vždy len jednotlivá, pre každého čerstvá porcia, ktorá sa ihneď konzumuje.

Potrebujeme

500 g bravčového mäsa, 4 väčšie sterilizované kyslé uhorky, 4 feferóny, 5 polievkových lyžíc horčice, broskyňu, olej.

Postup

Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance a prudko orestujeme na oleji. Pridáme horčicu a nakrájané kyslé uhorky s feferónmi. Niekto pridáva aj nakrájanú broskyňu. Podáva sa v zemiakovej placke, či zajedá chlebíkom a zapíja pivom, alebo vínom.

Región: Recept zo Žitného ostrova