
Zdroj: Archív Trnavského samosprávneho kraja
Žemľové knedličky môžeme ponúkať ako prílohu k rôznym jedlám, servírujeme k rôznym tipom mäsa.
Potrebujeme
0,5 kg hrubej múky, 2 ks poločerstvých žemlí, 1 celé vajce, 1,5 polievkovej lyžice masti, 1 lyžičku soli.
Postup
Pečivo pokrájame na kocky, ktoré na masti zľahka opražíme. Múku zmiešame so soľou a masťou a zalejeme horúcou vodou. Do takto vzniknutej hustejšej masy zamiešame opražené žemle a vajce, dôkladne premiešame a necháme stáť asi 10 min. Potom sformujeme knedličky, ktoré uvaríme v slanej vode za 15-18 minút.
Za recept ďakujeme obci Dolné Saliby.
Región: Recept z okolia Galanty